miercuri, 15 iulie 2009

Down with love?

Ati vazut filmul? Nu e tocmai recent, dar e foarte simpatic si il recomand celor care nu l-au vazut (mai mult fetelor). De altfel cui nu i s-a intamplat cel putin o data in viata sa-i vina sa arunce dragostea pe geam si sa urle "nu mai vreau sa mai iubesc niciodata! jur!". Imposibil sa fi scapat vreun pamantean de sentimentul ala ciudat de indragosteala amestecata cu un fel de ura concentrata asupra persoanei care i-a provocat o deziluzie. Ideea de "eu nu ma mai indragostesc niciodata" cam de la asta pleaca, de la o dezamagire, fie privitoare la o stare permanentizata, fie la o deziluzie care pe moment pare de netrecut. Si chiar daca stii ca il placi, te enerveaza la culme si toate actiunile tale se orienteaza spre gasirea unor defecte, unor detalii cat de mici care sa-l scada in ochii tai. Si cand in sfarsit reusesti si-ti suni victorioasa prietena cea mai buna sa-i spui ca "l-am uitat pe x, gata!!" apare el in peisaj si-ti spune un nevinovat "buna", insotit de un eventual zambet (nu, nu e vina ta, tu l-ai uitat in cele 5 minute in care nu te-ai gandit la el, doar ca e el prea irezistibil) care anuleaza toate eforturile tale de pana atunci.
Totul incepe dintr-o joaca, un mic flirt, un "ce se intampla daca?", o privire pierduta in ochii tai si ramasa acolo cu 2 secunde in plus fata de cat ar fi fost normal (sau cum ti se s-ar fi parut tie normal) si....intuitia ta feminina o ia razna. Suddenly everything makes sense! Adica, e evident ca te place pentru ca...ei bine... stii tu si e suficient, nu mai e nevoie de alte argumente! De aici lucrurile se complica:
1. Ce se intampla daca intuitia ta feminina chiar spune adevarul? Ce faci daca te place? Ei...pana aici ti-a fost draguta...in urmatoarea perioada de timp la statutul tau va scrie "committed" ;))
2. Ce se intampla daca nu te place? Simplu, iti faci un blog :)) glumesc...suferi ce sa faci...uneori am impresia ca asta se numara printre atributiile noastre...
3. Ce se intampla daca el te place, tu il placi, dar...mai placi si pe altul? Stai, te gandesti, analizezi, nu reusesti sa gasesti o solutie, iti intrebi toate prietenele, impreuna faceti o lista cu avantajele si dezavantajele pe care le prezinta fiecare, iar intr-un final...inca nehotarata...risti sa ramai fara niciunul dintre ei.
Asta nu ar trebui sa fie un motiv de ingrijorare pentru ca la un moment dat oricum ajungem toate in acelasi punct...la lacrimi si disperare, cand marturisim cu toata sinceritatea de care suntem capabile in astfel de situatii: "nu mai vreau sa-l mai vad niciodata!". Din fericire, insa, s-a inventat best friendul si...ciocolata...iar daca utilizezi aceste 2 ingrediente (in paralel e si mai benefic) o sa vezi ca totul va fi bine cat de curand :) stai linistita, bineinteles ca "e numai vina lui!!!", tu trebuie doar sa supravietuiesti!
Cu toate neajunsurile ei dragostea este cautata si vanata de toata lumea si cu siguranta...merita! Ce alta traire e demna de a fi comparata cu sentimentul acela de fericire amestecata cu senzatia de stapanire a lumii? Impresia ca nimeni si nimic nu te poate opri cand esti cu el, trairi violente, zbuciumate, contradictorii, imposibil de definit si totusi atat de reale, de concrete. Iti place, te amuza, te face sa te descoperi in cea mai umana ipostaza a ta si ai vrea sa dureze o eternitate sau macar cat sa ai timp sa-l analizezi, sa reusesti sa-ti dai seama prin ce minune s-a intamplat sa te indragostesti, dar e atat de efemer...atat de usor de ucis incat abia daca apuci sa te bucuri de el :) din nefericire atunci cand il ai nu stii sa-l apreciezi suficient, iar dupa ce il pierzi o perioada nimic nu mai are sens...si totusi ce ziceti? "down with love?" eu as spune: NO WAY!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu