luni, 13 iulie 2009

Homo idiotus

Imagineaza-ti urmatorul scenariu: tocmai ai iesit din casa cu gandul de a te duce la magazinul din colt sa-ti iei o inghetata sau un suc. Esti imbracata intr-o tinuta lejera, de vara, care-ti permite sa te bucuri linistita de razele soarelui in timp ce vitamina D ti se fixeaza in organism (impiedicand astfel aparitia osteoporozei), cand...un mascul aflat in calduri (si nu, nu se datoreaza anotimpului...si iarna se manifesta la fel de animalic) urla ca descreieratul de pe marginea drumului o fraza binecunoscuta tie, urmata de o serie de fluieraturi si alte onomatopee: "ceeeeeeee faci pasaricaaaaaaaaa?!" ("uhm :-? imi doresc sa dispar?"). Da, ai ghicit, te afli in raza de actiune a unui muncitor nespalat putind ca dracu a transpiratie, eventual fara dinti in gura si cu parul slinos care isi manifesta, in mijlocul drumului, dorinta de a-si satisface una dintre nevoile primare.
Muncitorul este o fiinta (fiinta? do they have a life?) care nu detine un loc precis in societate. El traieste fara un scop bine definit, mai mult pentru a insufleti viata femeilor, pe care in orice moment incearca sa le faca sa se simta apreciate, chiar si atunci cand bea bere cu tovarasii in tufis.
O prima intrebare ar fi: de ce isi imagineaza ei ca o femeie cat de cat sanatoasa la cap, aflata in limitele normale ale frustrarii si care nu e sado-masochista le-ar arunca macar o privire? A doua intrebare: cum pot fi atat de retardati incat, vazand ca nu li se raspunde la avansuri (presupun ca mintea lor subdezvoltata poate macar sa recepteze semnalele femelei-victima si sa le catalogheze drept negative) insista fara vreo jena, ajungand pana dincolo de penibil?
O treapta mai sus de muncitor, dar la diferenta aproape imperceptibila (si aici ma refer strict la modalitatile de a atrage atentia asupra lor), se situeaza cocalarul. De gandit, nici el nu gandeste, dar spre deosebire de muncitor, si-a exploatat abilitatea de a conduce masina. Comparativ cu ceilalti participanti la trafic, cocalarul a sarit peste capitolele din cartea auto referitoare la utilizarea semnalelor sonore, asa ca le foloseste cum il duce si pe el mintea: claxoneaza femei atunci cand sta la semafor...
Bineinteles noi gasim atitudinea voastra foarte normala si ne face o deosebita placere sa va ascultam distinsele complimente care reusesc intotdeauna sa ne distruga cateva minute din viata :)

2 comentarii:

  1. ei pepusa, imi place cum scrii :)).
    Adevarul e ca sunt insuportabili. In maxitaxi nici nu poti sa respiri de miros, uneori imi vine sa ii arunc din mers.

    RăspundețiȘtergere
  2. thanks :) sunt intr-adevar groaznici!

    RăspundețiȘtergere